Köpvillkor


Bekräftelse

Genom slutförande av köp godkänner du också dessa köpvillkor varvid ett bindande B2B avtal
mellan säljare-köpare uppstår. Vid mottagen order skickas automatiskt en orderbekräftelse per
e-post med information om beställningen. Svea Medical AB reserverar sig från leverans av specifika varor i de fall lagersaldo varit felaktigt vid tidpunkten för kundens order. Kan Svea Medical AB inte leverera enligt orderbekräftelse kommer du som kund att kontaktas inom 1 arbetsdag via e-post.


Betalningsvillkor

Alla order som läggs via webbutiken får 15 dagars betalningstid om ej annat avtalats efter sedvanlig
kreditbedömning. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta i enlighet med räntelagen.


Priser och orderbelopp

Priserna du ser i webbutiken är de som gäller för just dig. Priserna redovisas exklusive moms och
frakt och anges i SEK.

Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.


Leverans

Beställningar som läggs innan kl.14.00 levereras normalt ut från vårt lager samma dag.
För Stockholmsområdet finns möjlighet för leverans samma dag med expressbud mot
en tilläggsavgift.

Kontanta oss om det är bråttom så gör vi allt vi kan för att lösa det.


Ångerrätt / Reklamation

Svea Medical tillämpar inte ångerrätt eller öppet köp vid B2B-handel. Däremot har du givetvis rätt
att reklamera varor som blivit skadade under frakten. Det är din uppgift att kontrollera godset vid mottagande, är det skadat anmäler du detta till den speditör du fått paketet levererat med, senast 7 dagar efter mottagande. Skicka även ett mail med bild på varorna till info@sveamedical.se, där du anger företag/namn,  adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. så hanterar vi ärendet så fort som möjligt.


Tvist

Tvist löses genom överenskommelse eller via Svensk Domstol.

Force Majeure

Svea Medical AB fritar sig från skyldigheten att fullfölja sin del av avtalet och från skyldighet att erlägga skadestånd om Svea Medicals åtaganden inte alls eller endast till onormalt hög kostnad kan fullgöras på grund av krig, upplopp, blockad, eldsvåda, explosion, viruspandemi eller ingrepp/beslut från offentlig myndighet som Svea Medical AB inte kunnat förutse. Svea Medical AB är inte ansvarig för skada som beror på lagbud, myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehållet i fråga om strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Svea Medical AB är föremål för eller själv vidtar sådan konfliktåtgärd.